Obuka grafički dizajn - priprema za štampu

Da bi se vršila štampa materijala koji smo osmislili na računaru, mora se pripremiti na pravi način, kako bi se dobilo baš ono što smo i zamislili prave boje, detalji. Kako bi se ovaj proces obavio na pravi način, na ovom kursu naučićete tajne pripreme za štampu.

Osnovne postavke programa, poboljšanje kvaliteta fotografija i slika, izrada vizit karti, plakata, postera i reklama kako za Internet prezentacije tako i za štampu (digitalnu i klasičnu), fotomontaža. Izrada i primena vektorske grafike za štampu i animaciju. Priprema knjiga, novina i slikovnica za izdavaštvo.

Obuka u našem Obrazovnom centru traje 40 školskih časova i obuhvata rad u sledećim programima:

Adobe Photoshop

Photoshop predstavlja sinonim za programe za obradu rasterskih slika. Svojim mogućnostima se nametnuo kao standard u ovoj oblasti. Ovladavanje alatima za kreiranje, obradu i prezentovanje rasterskih slika programom Adobe Photoshop, osnove grafičkog dizajna, osnove pripreme rasterskih slika za štampu ili publikaciju na Internetu.

Adobe Illustrator

Program Adobe Ilustrator vam obezbeđuje alatke pomoću kojih možete dobiti rezultate profesionalnog kvaliteta. Na ovom delu obuke ćete imati priliku da se upoznate sa radnom površinom, bojenjem objekata primenom providnosti i režimima mešanja. Radićete sa slojevima kao i njihovim redosledom, primenom efekata, tekstom i simbolima. Saznaćete kako da koristite vazdušastu četkicu, rad sa mrežom kao i trodimenzionalne efekte.

Adobe InDesign

InDesign je najsveobuhvatniji program za prelom teksta koji sadrži više strana. Na ovom delu obuke ćete imati priliku da naučite kako da otvorite dokument, šta je bitno kada dokument otvarate, kako da koristite razne vrste okvira (za tekst, sliku, boje...), kako da odredite stilove za različite delove teksta, kako da kombinujete tekst sa slikom. Upoznaćete se sa načinima crtanja, radom sa bojama, transparencijama, načinima za izradu tabela. Kurs obrađuje pripremu fajla za štampu kao i izvoz datoteka u format za štampu.

Po završetku ove obuke polaznici će biti osposobljeni da izrade kompletan korporativni identitet firme (logotip, memorandum, promotivni flajer, plakat, reklamu za časopis, bilbord, uzorak kataloga, knjigu, časopis).

Čačak

Lomina br. 59
032 340 395, 032 343 198
065 334 31 98

Gornji Milanovac

Kneza Aleksandra br. 35
032 715 395
064 860 15 52
© Obrazovni centar Sveti Sava Čačak
apartmentgraduation-hatpictureusersphone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram