Kurs turskog jezika

Turski je, po broju ljudi koji se njime služe, šesti jezik u svetu. Sa svojih osam samoglasnika u alfabetu vrlo je harmoničan, te se sa razlogom može nazvati "francuskim istoka". Po svojoj strukturi toliko je logičan, da je ova struktura uzeta kao osnova za veštački jezik esperanto.

Naučite turski ili unapredite svoje poslovanje sa firmama iz Turske, saznajte nešto više o bogatoj istoriji i kuturi koja se vekovima razvijala na tlu Anadolije. Upoznajte turske poslovice, svakodnevne izraze i pozdrave koji su u Turskoj obavezni, a koje ste već verovatno primetili gledajući neke od popularnih turskih serija.

U prijatnoj atmosferi obrazovnog centra Sveti Sava časove će Vam držati dipl.filolog turskog jezika i književnosti - master, Natalija Djurović. Udžbenici po kojima ćete raditi su originalni udžbenici "TOMER"-a, centra za učenje turskog jezika pri univerzitetu u Ankari.

Da li ste znali?

- Turci su se do Jezičke revolucije 1928. služili arapskim pismom, a tek kasnije latiničnim alfabetom koji nam je danas poznat.

- Istanbul je jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta.

- Nojeva barka se, po predanju, spustila na planinu Ararat koja se nalazi u Turskoj.

- Čuvene lale po kojima je Holandija poznata, potiču iz Turske. Čak se i period u turskoj istoriji od 1717.do 1730. naziva "Doba lala".

- Grad Van na jugo-istoku Turske čuven je po belim mačkama čije je jedno oko zeleno, a drugo plavo, a u slučaju da imaju oba plava oka onda su potpuno gluve.

- Crne ruže, koje su zaštitni znak mnogih rok i metal bendova, nisu nikakva izmišljotina. One predstavljaju endemsku vrstu i mogu se naći samo u jednom malom gradiću Halfetiju u Turskoj.

Čačak

Lomina br. 59
032 340 395, 032 343 198
065 334 31 98

Gornji Milanovac

Kneza Aleksandra br. 35
032 715 395
064 860 15 52
© Obrazovni centar Sveti Sava Čačak
apartmentgraduation-hatpictureusersphone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram